展示教師及學生的創作成果


   視覺藝術院

Harmony : An Interdisciplinary Approach to Integrating Art Historical Research...
In the long history of Chinese culture, the concept and philosophy of harmony have always been dominating the leading values of society through time and space. As a response to this, my previous book publication entitled “Harmony: Synergy between Tradition and the Contemporary,” endeavors to interpret the concept of “harmony” through an art historical research on the Chinese aesthetics of “equilibrium and Harmony” and “void-solid reciprocity,” related theories on Chinese calligraphy and seal engraving, and my own creative works of Chinese calligraphy and seal engraving......
Dr. Chak-kwong Daniel LAU, Associate Professor, Academy of Visual Arts, HKBU

Learn more >>

Be/coming: A Glass Path to Happiness
Glass holds the vibration of light. It’s a celebration of rainbow colors. It’s a material with spiritual qualities transforming liquid inspiration into solid art. Glass is the container of thoughts, meanings and metaphors associated with its materiality: fragility, fluidity, daily function, transparency and translucency, with properties of preservation and separation. It exists in between liquid and solid, it touches everything with celebration! "When a thought comes to break the earth, You have to watch it, Just a moment"......
Dr. Sunny WANG, Assistant Professor, Academy of Visual Arts, HKBU

Learn more >>



22 筆紀錄  
排列方式 : 年份  |  最多人看  |  標題  

主題分類
藝術作品 (14)
聲畫實驗製作 (7)
紀錄片 (1)

製作人分類
學生 (22)

學系分類
視覺藝術院 (22) ✓

藝術形式分類
鏡像媒介藝術 (22) ✓
裝置藝術 (6)
繪畫 / 油畫 (2)
藝術演出 (2)
圖像實驗製作 (1)
平面設計 (1)
書籍設計 (1)
(個別藝術作品可能多於一項藝術形式)


HKBU Heritage : Student Production : 十五毫米的風景

十五毫米的風景

我們都習慣把事情擱置,直至大家都忘掉了。 這次我選擇直視,讓一些散落落在……
陳卓甄
2018-07 2947


HKBU Heritage : Student Production : 那個我們都不曾……

那個我們都不曾……

非地方指的是不能透過具體關係、歷史及地點文化定義的空間。它包括因人或是貨物……
竺諺民
2018-07 1015

HKBU Heritage : Student Production : 繪畫,系列一

繪畫,系列一

透過運用跨媒介的手法,我不斷探索繪畫和攝影之間的共融性,來迫使我個人的藝術……
呂珠瑩
2017-06 2208


HKBU Heritage : Student Production : 一朝有用

一朝有用

「這些年來,看著媽媽把她喜愛的物件逐一收藏起來,身為女兒心裡盡是充滿好奇和……
洪澄欣
2016-06 3640

HKBU Heritage : Student Production : 我看你看我

我看你看我

我好奇,在跟我曾經親密過的人眼中,自己會是怎樣的模樣。於是,我把照相機交予……
蔡心怡
2014-07 7288

HKBU Heritage : Student Production : 抹不去的痕跡

抹不去的痕跡

當人們在日光中行走,曝露於紫外線下,皮膚會隨時間開始出現深色斑點。這些斑點……
蔡司虹
2014-07 2700

HKBU Heritage : Student Production : 親近距離

親近距離

人類是磁性的,我們吸引著,排斥著。在這個危險的關係中,我們必須保持距離。
蔡雅雯
2014-06 2045


HKBU Heritage : Student Production : Trans-Mortem ...

Trans-Mortem ...

My mother died when I was 2 and I started to realize that all my memories ...
鍾正
2014-06 2984

HKBU Heritage : Student Production : 天父叮叮噹

天父叮叮噹

一年又一年,主原來一直都在,我走到神的祭壇,向祂敞開心,毫無保留。 ……
洪澄欣
2014-03 2224

HKBU Heritage : Student Production : 一對婆婆

一對婆婆

我喜歡捕捉正在消失文化的地方,涉及到城市和城市發展的主題。早在1997年,……
馬迪琪
2013-07 3666

HKBU Heritage : Student Production : 人生 • 選擇

人生 • 選擇

悲觀者會相信命中注定;樂觀者會相信人定勝天。這兩種觀念差別在於當事人認為人……
林嘉慧
2013-07 7996

HKBU Heritage : Student Production : 不同步

不同步

通過另一種的記錄方式,嘗試重新了解自身對周遭事物的觀看方法,尋求另一種方式……
姚國豪
2013-07 4652

HKBU Heritage : Student Production : 城村絮語

城村絮語

城市的新陳代謝很快,教我們很快忘記,很快厭舊。新舊交替之間,有什麼值得我們……
張敏儀
2013-07 1070

HKBU Heritage : Student Production : 對峙

對峙

對峙所指的是相遇後,我與現狀的沈默對望。現狀反映我的狀態,寧靜、蠢蠢欲動。……
許康民
2013-07 3894

HKBU Heritage : Student Production : Interaction

Interaction

在短暫的旅途中,與素未謀面的乘客互相繪畫對方,我們從觀察、交談和了解中拉近……
馮希然
2013-07 2265

HKBU Heritage : Student Production : 平衡 -  距離

平衡 - 距離

人總希望跟別人有更近的距離,但當人與人之間太近時,我們什麼都看不見。 (……
莊偉
2012-07 1577

HKBU Heritage : Student Production : 平衡 3 - 界限

平衡 3 - 界限

人與人身體之間的平衡與接觸於無意識下進行身體的對話,並留下痕跡。藉著雙邊胳……
莊偉
2012-07 1193

HKBU Heritage : Student Production : 平衡 5

平衡 5

人與人身體之間的平衡與接觸於無意識下進行身體的對話,並留下痕跡或印記。透過……
莊偉
2012-07 1293

HKBU Heritage : Student Production : 呼吸

呼吸

我們無法依賴理性或文字記述認識的那個世界,唯有憑藉自己的感知「觀看」其中物……
許維倫
2012-07 1414

HKBU Heritage : Student Production : 相蹤

相蹤

舊的家庭照片當中常常出現一些已經過身的親人,這些照片不剩只能讓我們悼念死去……
關朗曦
2012-07 1645

HKBU Heritage : Student Production : 現實與個人的真……

現實與個人的真……

我在這錄像裝置中拼合了景象及聲音。我嘗試透過這裝置呈現現實與個人。 (本……
許智成
2011-07 1236


HKBU Heritage : Student Production : 生活場景

生活場景

地點:香港九龍灣宜家家居 是什麼定義一個空間的性質?一個空間會提供怎樣的……
黎朗生
2009-07 2140