1,622 views次瀏覽
Department of Journalism新聞系  |  Bachelor學士  |  2014
00:13:0000:13:00  |  Documentaries紀錄片
The path to democracy: where to? where from?

For years now, the “Weiquan”movement, or lawyers for human rights, have been harrassed by authorities within the Mainland. After having their informative activities monitored, Hong Kong’s bookshops featuring banned books are playing a role in this movement’s effort to have an effect on Mainland law and society.
多年來,中國民主運動與維權運動從未間斷。兩種運動雖受到內地政府大力箝制,但民間的反抗力量也愈大。互聯網的發展是推動公民運動的重要因素,網民可以透過網絡,發起多元的抗爭活動。當局打壓不斷升級,仍追不上網絡傳播速度。內地資訊自由受到監控,反而令人民渴望知道真相。內地自由行旅客來港購書,這促成香港售賣內地禁書的書店興起。支聯會主席指出,香港法治漸受侵蝕,他們要以另一種方式去支持內地的維權運動……
APA: NG, Tsz Ho吳子豪. (2014). 民主之路 何去 何從民主之路 何去 何從. Retrieved from HKBU Heritage: https://heritage.lib.hkbu.edu.hk/routes/view/ids/HER-010920
MLA: NG, Tsz Ho吳子豪. "民主之路 何去 何從民主之路 何去 何從". HKBU Heritage. HKBU Library, 2014. Web. 26 Oct. 2021. <https://heritage.lib.hkbu.edu.hk/routes/view/ids/HER-010920>.

Persistent link永久網址  |  Library catalogue圖書館目錄
正牌藥房?
LAU, Pik Ki
正牌藥房?
劉碧琪
民調新趨勢 : 網絡民意調查
HUNG, Wing Yin
民調新趨勢 : 網絡民意調查
孔永彥
他城,我鄉
LU, Wen
他城,我鄉
陸文
民主之路 何去 何從
NG, Tsz Ho
民主之路 何去 何從
吳子豪
本性難移
NGAI, Tsz Lam
本性難移
魏子林
生命終點站
WONG, Sze Hang
生命終點站
黃思行
白色彩虹
CHAN, Wai Lim
白色彩虹
陳偉廉